marți, 7 iulie 2015

Insulele Baleare: Mallorca insula contrastelor

Oraș turistic, cu o reputație exclusivistă, Palma de Mallorca este cel mai mare oraș din Insulele Baleare și reședință a InsuleiMallorca. Numele oficial, așa cum este înscris în documentele oficiale este Palma, capitala Comunității Autonome a Insulelor Baleare.
La începutul anilor ‘50, pe aeroportul orașului ateriza primul avion cu turiști veniți să-și petreacă vacanța pe această insulă. De atunci numărul acestora a crescut exponential, ajungând în prezent la peste 10 milioane, în fiecare an. Cei mai mulți, aterizează aici, căutând soare, nisip și mare sau, cum zic englezii, sun, sand and sea.
Paradis al vacanțelor, scaldată de soare și de valurile Mediteranei, Mallorca este, totuși o insula a contrastelor. Pe de-o parte avem plaje sălbatice, vegetație luxuriantă, vârfuri muntoase de peste 1.400 metri înălțime, o mare limpede și sate pescărești în care localnicii mențin un stil de viață rustic. Pe de altă parte, avem superbe stațiuni moderne care oferă turiștilor toate facilitățile, o viață de noapte tumultuasă, numeroase pub-uri și cluburi.


Toate acestea și multe altele fac din Mallorca, Perla Insulelor Baleare, o destinație turistică de top în Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu